Vložit příspěvek do Knihy návštěv

Jméno: http://goo.gl/etMYxJ Datum: 15.02.2016
Stránka: http://cv-acemaxs.com
Zpráva: Best wishes
http://goo.gl/MOu2iG
http://goo.gl/YTB2Yf
 
Jméno: solusiuntukkankerparuparu.com/ Datum: 11.02.2016
Stránka: http://solusiuntukkankerparuparu.com/
Zpráva: I have learn all the posts and i found very unique info on this blog
http://acemaxscare.com/
http://obatdiabetes.toko-gumilar.com/
http://obatasamurat.toko-gumilar.com/
http://solusiuntukkankerparuparu.com/
http://acemaxscare.com/obat-herbal-sembelit/
http://acemaxscare.com/cara-pemesanan-ace-maxs/
 
Jméno: Obat kelenjar getah bening Datum: 10.02.2016
Stránka: http://goo.gl/hXtP4k
Zpráva: happy working

http://obatkelenjargetahbening.obat-alami.info/
http://cv-acemaxs.com/
 
Jméno: CARA MENGOBATI MATA KONJUNGTIVITIS Datum: 09.02.2016
Stránka: http://arkanherbal.com/cara-mengobati-mata-konjung
Zpráva:
Cara mengobati mata konjungtivitis @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-mata-konjungtivitis/
Cara mengobati penyakit mata keratitis @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-penyakit-mata-keratitis/
Cara mengobati mata buram @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-mata-buram/
Cara mengobati pembengkakan prostat @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-pembengkakan-prostat/
Obat pendarahan retina mata @ http://arkanherbal.com/obat-pendarahan-retina-mata/
Obat infertilitas @ http://arkanherbal.com/obat-infertilitas/
Cara mengobati rabun senja @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-rabun-senja/
Obat penyakit selulitis orbitalis @ http://arkanherbal.com/obat-penyakit-selulitis-orbitalis/
Obat mata juling @ http://arkanherbal.com/obat-mata-juling/
Cara mengobati keputihan @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-keputihan/
Cara mengobati kista @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-kista/
Obat penyakit mata trakoma @ http://arkanherbal.com/obat-penyakit-mata-trakoma/
Obat penyakit darah tinggi @ http://arkanherbal.com/obat-penyakit-darah-tinggi/
Cara mengobati mata minus @ http://arkanherbal.com/cara-mengobati-mata-minus/
Obat peenyakit herpes @ http://arkanherbal.com/obat-penyakit-herpes/
Eye care softgel @ http://arkanherbal.com/eye-care-softgel/
Pembalut herbal @ http://arkanherbal.com/pembalut-herbal/
 
Jméno: http://acemaxscare.com/ Datum: 04.02.2016
Stránka: http://acemaxscare.com/obat-herbal-sembelit/
Zpráva: I have learn all the posts and i found very unique info on this blog
http://acemaxscare.com/
http://obatdiabetes.toko-gumilar.com/
http://obatasamurat.toko-gumilar.com/
http://solusiuntukkankerparuparu.com/
http://acemaxscare.com/obat-herbal-sembelit/
http://acemaxscare.com/cara-pemesanan-ace-maxs/
 
Jméno: http://goo.gl/zuDvqU Datum: 01.02.2016
Stránka: http://acemaxs86.com
Zpráva: send regards for success
 
Jméno: http://goo.gl/pN6fA6 Datum: 01.02.2016
Stránka: http://goo.gl/Xud8rE
Zpráva: All related articles about the disease and its treatment is in here, please visit very useful article below :

http://solusiuntukstroke.com/cara-mengobati-penyakit-alzheimer-paling-aman/
http://blogobattasik.com/
http://hernia.obattradisional22.com/
http://obat-alami.info/
http://obatalami21.com/
http://obathepatitisb.infosehatalami.com/
 
Jméno: Firstcab Datum: 27.01.2016
Stránka: http://www.firstcab.in
Zpráva: Cabs in bangalore
 
Jméno: http://goo.gl/RxKYVe Datum: 23.01.2016
Stránka: http://goo.gl/4RSO20
Zpráva: We make it easy sustenance

http://varikokel.obattradisional22.com/
http://obatkelenjargetahbening.obat-alami.info/
http://cv-acemaxs.com/
 
Jméno: http://goo.gl/J1UDa8 Datum: 09.01.2016
Stránka: http://goo.gl/W2wyxb
Zpráva: All related articles about the disease and its treatment is in here, please visit very useful article below :

http://blogobattasik.com/obat-herbal-jantung-koroner/
http://blogobattasik.com/
http://hernia.obattradisional22.com/
http://obat-alami.info/
http://obatalami21.com/
http://obathepatitisb.infosehatalami.com/
 
 
1-10 / 35

Řízené kvašení vína

Alkoholové kvašení moštů - fermentace - je biochemický proces, při kterém jsou cukry hroznů (glukosa a fruktosa) přeměňovány na alkohol za přítomnosti kvasinek. Kvasinky tvoří enzymy, které přeměňují cukry hroznů na téměř stejné množství alkoholu a oxidu uhličitého za vzniku tepla.
Jednoduchá rovnice alkoholového kvašení je:


C6H12O6 = C2H5OH + 2 CO2 + teplo


Teplota vyšší než 35°C činnost kvasinek zpomaluje, nebo úplně zastavuje. Při teplotách nad 25°C navíc unikají aromatické a buketní látky a proto je doporučováno teplotu řídit s pomocí tzv. řízeného kvašení mezi 18 – 20°C. Teploty pod 15°C vyžadují použití speciálních (chladnomilných) kvasinek.
Řízené kvašení je osvědčená technologie za účelem docílení aromatických a harmonických vín bílých odrůd. Mladá vína kvašená při optimálních teplotách jsou čistá v chuti a vůni, s jemnějším a výraznějším odrůdovým charakterem. Vína obsahují vyšší obsah celkového alkoholu vlivem menších ztrát odpařováním. U vín kvasících při nižších teplotách dochází rovněž k potlačení rozmnožování nežádoucích mikroorganizmů, jako jsou divoké kvasinky a bakterie.


Pro řízení teploty kvasícího moštu je důležitým faktorem objem nádoby. Čím má kvasná nádoba větší objem, tím intenzivněji dochází k ohřívání moštu. Zatím co malé nádoby jsou schopny samovolného ochlazování vlivem okolního vzduchu, je u objemnějších tanků a sudů nezbytné nucené chlazení.
Mezi hlavní moderní postupy ve výrobě vína patří odkalování moštů, zakvašování moštů ušlechtilými kvasinkami a kvašení moštů při nižší zvolené teplotě (většinou 18 - 20°C). Ke kvašení moštů se používají nerezové nádoby se systémem chlazení. Vína takto vyrobená jsou svěží, lehčí a aromatičtější.


Smyslem řízeného kvašení je především kontrola teploty v průběhu celého zpracování, od sklizně hroznů, přes teplotu vylisovaného moštu až po kvasný proces a uchovávání vína před láhvováním. V průběhu zpracování se tedy uplatňuje celá řada opatření sloužících k zamezení nežádoucího zvyšování teploty a tím úniku aromatických látek.


Bez odkalení moštu a regulace teploty je proces kvašení většinou ukončen během 3 až 4 dnů. Oproti tomu trvá proces kvašení při teplotách pod 20°C u odkaleného moštu kolem 3 týdnů, často i více. Při takto dlouhé době reprezentují bakterie pro víno značné riziko. Zatím je často obvyklé udržovat předem vybranou konstantní teplotu po celou dobu kvasícího procesu. Tímto rezultující pomalý pokles cukru v moštu ale odpovídá výše zmíněnému dlouhému kvašení a někdy i nechtěnému pozastavení kvašení. Optimální řízení teploty při kvašení je vedle volby typu a množství kvasnic nezbytná podmínka pro docílení požadovaného dokvašení vína. Teplota je jediný faktor, který dokáže během procesu kvašení významně ovlivnit průběh kvašení. Přidávání pomocných přísad pro dokvašení je většinou bez žádaného efektu, hlavně proto, že předčasné ukončení kvašení bývá zpozorováno moc pozdě na tento zákrok.


Optimalizace teplot kvašení prostřednictvím automatizace kvasného procesu


Jedna z hlavních výhod automatického řízení kvašení je, že s pomocí nesčetných měření po krátkých intervalech, rozpozná správný okamžik k zvýšení teploty v druhé polovině kvasného procesu. Takto se umožní kvasit maximálně nízko s jistotou, že víno bude přesto dokvašeno. Ke konci kvašení může být dokonce potřeba aby se docílil konečný stupeň dokvašení s pomocí ohřevu. Při napojení na PC může být křivka kvašení automaticky zaznamenána a tím zdokonalen průběhu kvašení a zamezení chyb.

 

Na co potřebujete zařízení na temperování?

 

• na chlazení a ohřívání z moštu nebo pro nastartování kvašení
• k regulaci kvašení
• k vysrážení vinného kamene
• pro chladné skladování vína před plněním do láhví
• pro chlazení lahví ve sklepě s přídavným chladícím zařízením

 

Pracovní princip zařízení

 

Chlazení se odehrává v uzavřeném koloběhu vody, systém pracuje automaticky a nevyžaduje žádný dohled. Provozovatel zvolí chladící teplotu vody prostřednictvím elektronického termostatu s digitálním displejem pro skutečnou a žádanou teplotu. Výparník ochladí vodu v nádrži na požadovanou teplotu. Vestavěná pumpa čerpá chlazenou vodu v uzavřeném okruhu skrz výměník tepla, např. deskový výměník, který se nachází ve vinné nádrži. Po průtoku výměníkem teče ohřátá voda zpět do nádrže. Chladicí jednotka pracuje nepřetržitě až do dosažení požadované teploty.

 

Harmonogram projektu

 

1. Vy jste se rozhodl pro zařízení na temperování, nebo již máte jedno v provozu. Otázka je, jak ho rozšířit, optimalizovat, automatizovat nebo zjednodušit? Ujednáme s Vámi schůzku na místě, projdeme spolu Váš podnik, zjistíme kapacity a shromáždíme informace o Vašich individuálních potřebách.

 

2. Naše dlouholeté zkušenosti nám pomáhají poskytnout odhad nákladů a vypracovat optimální nabídku.

 

3. Potom, co dohromady s Vámi odsouhlasíme detaily a požadavky, realizujeme plány. To znamená, že zařízení bude dodáno, smontováno a uvedeno do provozu. Intenzivní zaškolení při předání je samozřejmostí.

 

4. Zejména první podzim po instalaci v takzvané horké fázi, nabízíme intensivní poradenství. Máte možnost eventuální problémy vyřešit telefonicky, nebo objednat jednoho z našich specialistů.

 

5. Naše záruka je 24 měsíců. ASL Elektrotechnik GmbH je partnerem, který nejen zařízení naplánuje a realizuje, ale také poradí a při problémech okamžitě pomůže.

 

6. Chcete mít vždy funkční zařízení? Nabízíme Vám naši údržbu. Budeme Vás a vaše investice doprovázet v průběhu dalších let.

 

7. Rozšíření o další chlazení a regulace je vždy možné.


Dodáme Vám kompletní zařízení z jedné ruky, tak abyste měli pro všechny případy a otázky jen jednu kontaktní osobu. Od projektování až po instalaci, zprovoznění a následnou údržbu Vám garantuje náš tým špičkovou kvalitu. Naše zařízení je flexibilní a bude postaveno podle Vašich potřeb. Obsluha je jednoduchá a zařízení je robustní. ASL má za sebou na 150 realizovaných projektů nejrůznějších typů a velikostí. Požádejte nás o referenční listinu.